Cod oferta: 00014
Disponibilitate: Activa
450.00 EURO/PERS

Optiuni disponibile

Cantitate

Icon Rezerva Acum
Informatii suplimentare

SERVICII INCLUSE:

 • transport cu autocar clasificat pentru curse internationale conform traseului;
 • 6 nopti cazare si masa: 4 nopti cazare cu All Inclusive la hotel 4* in Ayvalik, 2 nopti cazare cu mic dejun la hotel 3* in Istanbul;
 • tur de oras pietonal de o jumatate de zi (3 – 4 ore) cu insotitorul de grup in Ayvalik;
 • tur de oras pietonal de o jumatate de zi (3 – 4 ore) cu insotitorul de grup in Istanbul;
 • vizita la Troia;
 • vizita in orasul Edirne la Moscheea Selimiye;
 • insotitor de grup din partea agentiei;


NU SUNT INCLUSE IN PRET: 

 • intrarile la obiectivele turistice si excursiile optionale;
 • bacsisuri (se practica in Turcia): 15 EURO/persoana, se achita reprezentantului agentiei;
 • biletele de ferryboat Eceabat/Canakkale si Yalova/Gebze, total 10 euro/ persoana, se achita la fata locului;
 • asigurarea medicala de calatorie (nu este obligatorie, dar este recomandata): 24 lei/persoana (persoane pana la 60 de ani);


GRUP MINIM DE 35 PERSOANE

Pentru un grup de 34-25 persoane, pretul se majoreaza cu 25 EURO/persoana. Pentru un numar mai mic de 25 participanti pretul se recalculeaza sau excursia se reprogrameaza.


PRETURI INFORMATIVE PENTRU EXCURSII OPTIONALE

 • Insula Lesvos – Mytilini 55 EURO / persoana (include: transfer de la hotel in port, bilet de vapor, transport autocar pe insula)
 • Vizita la Pergam: 45 EURO / persoana (include transport autocar, bilet de teleferic si bilet de intrare la Pergam)

CONDITII DE RETRAGERE / PENALIZARE:

TERMENE DE PLATA:

 • 20% din pretul pachetului turistic la inscriere;
 • 60% din pretul pachetului turistic cu minim 30 zile inaintea plecarii; 
 • 20%  din pretul pachetului turistic cu minim 15 zile inaintea plecarii.

Procentul aferent primei plati sa va calcula in functie de momentul inscrierii. Daca inscrierea intervine cu mai putin de 20 zile inaintea plecarii, pachetul turistic se va achita integral.

In cazul nerespectarii termenelor de plata, Tour Operatorul isi rezerva dreptul de a anula rezervarea.

CONDITII DE ANULARE / PENALIZARI:

 • 20% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 59 zile - 30 zile inaintea plecarii; 
 • 50% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 29 zile - 15 zile inaintea plecarii; 
 • 80% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 14 zile - 7 zile inaintea plecarii;
 • 100% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face cu mai putin de 6 zile inaintea plecarii

Aceste conditii sunt standard si se pot modifica in cazul in care furnizorul de servicii la sol este un tour-operator german, care impune conditii speciale de anulare. 

IMPORTANT! Va reamintim ca incheierea unei Asigurari STORNO de calatorie poate acoperi pierderile financiare cauzate de anulare, contracarand efectul penalizarilor aplicate. Va recomandam sa uzati de acest mijloc de protectie financiara care acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei.


TERMEN DE INSCRIERE: Cu 3 saptamani inainte de data plecarii

 1. Documente necesare calatoriei: intrarea in Turcia se face doar pe baza pasaportului valabil cel putin 6 luni de la data intoarcerii in tara. MAE recomanda cetatenilor romani care calatoresc in Turcia sa detina, pe langa pasaport, si cartea de identitate, care contine date suplimentare de identificare. Copiii au nevoie de pasaport individual.
 2. Asezarea in autocar se face in ordinea inscrierilor, incepand cu bancheta a doua.
 3. Clasificarea pe stele a unitatilor de cazare din program este cea atribuita in mod oficial de Ministerul Turismului din Turcia conform standardelor proprii.
 4. Conducatorul de grup roman isi rezerva dreptul de a modifica programul in functie de anumite situatii obiective ce pot interveni in timpul excursiei.
 5. Agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu.
 6. Distributia camerelor la hotel se face de catre receptia acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup.
 7. Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor. De asemenea, in momentul efectuarii cazarii, hotelul poate solicita drept garantie cartea de credit sau o anumita suma de bani rambursabila la sfarsitul sejurului.
 8. Agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure.
 9. Conform reglementarilor in vigoare, minorii trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii pentru a fi lasati sa iasa din tara: 1. sa calatoreasca cu cel putin un adult insotitor; 2. sa aiba asupra lor acordul ambilor parinti (sau al parintelui care nu-i insoteste) legalizat la notariat; 3. adultul care-i insoteste, in cazul in care acesta nu este unul dintre parinti, trebuie sa aiba cazier judiciar pe care sa-l prezinte la frontiera.
 10. Excursiile optionale se efectueaza la fata locului cu agentii locale. Sumele aferente acestor excursii nu se incaseaza in numele si pentru agentia tour-operatoare. Preturile excursiilor optionale pot fi mai mari decat cele ale excursiilor ce pot fi achizitionate de la receptia hotelurilor, aceasta datorandu-se faptului ca participantii vor avea la dispozitie un mijloc de transport care ii va duce si ii va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei si dupa caz ghid local. Pretul excursiilor este  calculat pentru un grup minim de 25 persoane. La un numar mai mic de participanti pretul creste proportional.
 11. Prezentul document constituie anexa la contractul de prestari servicii.


CIRCUIT TURCIA

ISTANBUL – ANTALYA – MANAVGAT – KONYA – GOREME

– ANKARA - ISTANBUL

 

Data de plecare : 31.07.2022

 

Ziua 1. BUCURESTI - EDIRNE - ISTANBUL

Plecare din Bucuresti la ora 21.00, de la Gara de Nord – vis a vis de Coloane, spre Veliko Tarnovo- Edirne- Istanbul.  Se circula noaptea.Traversam Istanbulul si stramtoarea Bosfor in Asia, pentru cazare in zona Gebze.

Ziua 2. ISTANBUL

Sosire in Istanbul. Timp liber la dispozitie. Cazare  Istanbul hotel 3*(zona Laleli).

Ziua 3: ISTANBUL - ANTALYA 

Mic dejun. Dupa amiaza ajungem in Antalya – vestita zona litorala de la Marea Mediterana, unde vom vizita centrul vechi al orasului. Cina si cazare in zona Antalya – Hotel 3*.

Ziua 4. ANTALYA - MANAVGAT - SIDE – KONYA – GOREME  

Mic dejun. Plecare spre Goreme. Poposim la cascada pitoreasca de la Manavgat. Urmeaza vizita in splendida statiune Side, unde admiram atat vestigiile orasului antic: Templele lui Apollo si Athena, Teatrul, Agora si apeductul, cat si cele din perioada bizantina: Basilica si Palatul Episcopului. In Konya, batrana capitala a Sultanatului Selgiucid si patria dervisilor rotitori, vizitam o bijuterie a artei islamice, Mausoleul lui Jalal al Din, cel mai mare poet mistic persan, cunoscut sub numele de Rumi sau Mevlana. Cina si cazare Goreme – Hotel 4*.

Ziua 5. GOREME  - Orasul subteran KAYMAKLI - UCHISAR - NEVSEHIR – GOREME

Mic dejun. Se viziteaza vestitului “ Drum al Matasii”,  tinutul selenar din inima Turciei pentru a explora orasul subteran Kaymakli, cioplit in timpuri imemoriale, unde se refugiau locuitorii de spaima invaziilor, iar primii crestini din calea persecutiilor pagane. Urmeaza vizitarea “Castelului” Uchisar, gigantic “svaiter” de piatra, folosit ca refugiu de primii crestini, cu o superba panorama asupra Vaii Porumbeilor. Admiram muzeul in aer liber din Valea Goreme, vechiul complex monastic ce adaposteste incredibile biserici sapate in stanca, decorate cu fresce bizantine de o neasemuita frumusete. Cina si cazare Goreme – Hotel 4*.

Ziua 6: GOREME – ANKARA

Mic dejun. Tur de oras in Ankara – capitala Turciei, situata in podisul Anatoliei: Mausoleul lui Ataturk, parintele Turciei moderne, Baile Romane, Coloana lui Iulian, Moscheea Haci Bayram Camii si Vechile ziduri medievale cu Turnul Otoman. Cina si cazare la Ankara – Hotel 4*.

Ziua 7. ANKARA – ISTANBUL 

Mic dejun. Pornim spre Istanbul – impresionantul oras situat pe doua continente.  Se poate vizita Palatul Dolmabahce, supranumit si “Versailles-ul Orientului”, simbolul maririi si decadentei Imperiului Otoman, ultima resedinta a sultanilor si a presedintelui Mustafa Kemal. Cazare  Istanbul hotel 3*(zona Laleli).

Ziua 8. ISTANBUL

Mic dejun. Tur pietonal in zona istorica a orasului – Sultanahmet pentru a vedea Moscheea Sf. Sofia (Aya Sofya, Biserica Sfintei Intelepciuni, ce a fost inaugurata de catre imparatul Justinian in anul 537), Moscheea Sultanahmet (Moscheea Albastra, construita intre 1609–1616 la comanda sultanului Ahmed I), Palatul Topkapi (un complex grandios care timp de 400 ani a fost resedinta sultanilor), Biserica Sf. Irina - exterior (Aya Irini, biserica bizantina construita in secolul VI pe terenul considerat a fi cel mai vechi loc de inchinaciune al crestinilor din Constantinopol), Hipodromul. Dupa-amiaza program liber, shopping in Marele Bazar sau in magazinele din cartierele Laleli si Sultanahmet. Croaziera si cina festiva. Seara optional Croaziera pe Bosfor cu cina festiva si program artistic  = 45 eur/pers.  Cazare  Istanbul hotel 3*(zona Laleli).

 

Ziua 9. ISTANBUL – EDIRNE - BUCURESTI 

Dupa micul dejun plecam catre Bucuresti. In drumul spre tara vom trece prin Edirne, fosta capitala a Imperiului Otoman, pentru a vizita Moscheea Selimiye – cunoscuta drept moscheea celor 999 de ferestre datorita arhitecturii unice a cupolei, dar si a tunelelor subterane ce leaga moscheea de fosta Academie Militara, tunele ce acum adapostesc numeroase magazine in care veti gasi produse traditionale turcesti, prilej si pentru achizitionarea ultimelor suveniruri. Sosire in Bucuresti in jurul orei 22.30, in functie de trafic si formalitati vamale.

 

PRET: 450 euro/pers.

 

REDUCERE 30 euro/pers. valabila pana la 01.03.2022, cu achitarea unui avans de 30 %.

 

PRETUL INCLUDE:  transport cu autocar clasificat pentru transport international ( scaune rabatabile, aer conditionat, instalatie audio / video) // 7 nopti cazare in camere cu 2 – 3 paturi: 3 n. + mic dejun – Istanbul/Hotel 3*; 1 n. + demipensiune – zona Antalya/Hotel 3*; 2 n. + demipensiune – Goreme/Hotel 4*; 1 n. + demipensiune – Ankara/Hotel 4* // BONUS - Excursie la Manavgat si Konya // ghizi locali : Cappadocia (1 zi ) si Istanbul (1 zi) // ghid insotitor // parcari.

PRETUL NU INCLUDE:  biletele de intrare pentru vizitarea obiectivelor turistice (muzee, asezaminte de cult, etc.) si ghizii pentru acestea // Croaziera pe Bosfor cu cina festiva si program artistic  = 45 eur/pers. //Asigurarea storno si Asigurarea medicala.

NOTA: Supliment single 105 є

Grup minim: 30 pers. Pentru un grup mai mic de 30 – 25 pers pretul se majoreaza cu 30 euro.

ACTE NECESARE : pasaport valabil cel putin 6 luni de la data intoarcerii .

Conditii Financiare:

Termene de plata:

30% din pretul pachetului de calatorie la inscriere;
20% din pretul pachetului de calatorie cu minim 30 zile inaintea plecarii;
50% din pretul pachetului de calatorie cu minim 20 zile inaintea plecarii.

Conditii de anulare/penalizari

 20% din pretul pachetului de servicii, daca renuntarea se face cu mai mult de 45 zile calendaristice inainte de data plecarii;

 30% din pretul pachetului de servicii, daca renuntarea se face in intervalul 44 - 30 zile calendaristice inainte de data plecarii;

 50% din pretul pachetului de servicii, daca renuntarea se face in intervalul 29 - 16 zile calendaristice inainte de data plecarii;

100% din pretul pachetului de servicii, daca renuntarea se face in interval mai mic sau egal de 15 zile calendaristice inainte de data plecarii sau pentru neprezentarea la program.

 

 

 

Spune-ti opinia

Nota: Codul HTML este citit ca si text!