Cod oferta: 000003000
Disponibilitate: Activa
170.00 EURO/PERS

Optiuni disponibile

Cantitate

Icon Rezerva Acum
Informatii suplimentare

De RUSALII la OHRID – PERLA MACEDONIEI

SOFIA – SKOPJE - OHRID

 

Data plecarii: 05.06.2020

         

 Pe malul estic al lacului Ohrid se gaseste asezarea cu acelasi nume, al saptelea oras ca marime din Republica Macedonia.Turistii din toate colturile lumii vin sa admire Ohrid datorita faptului ca in trecut a fost supranumit  Ierusalim, aceasta denumire venind de la cele 365 de biserici care se construisera aici, cate una pentru fiecare zi a anului. In zilele noastre, Ohrid, este unul dintre cele mai vizitate orase ale Macedoniei, turismul fiind una dintre principalele surse de venit al locuitorilor.

          Ce trebuie sa stii despre Ohrid - Atractii si obiective turistice:Cunoscut ca fiind un important centru cultural, artistic si educational al lumii slave, Ohrid are radacini care dateaza inca din secolul al X-lea i.H. Situat in regiunea Desateria, devine cunoscut ca centru comercial sub numele Lihnidos (oras luminii). Aceasta zona a reprezentat intotdeauna un mare interes pentru regi si razboinici. Construit de legendarul Cadmus, Ohrid a fost ocupat mai apoi de Filip al II-lea si de Alexandru Macedon, care a poposit de nenumarate ori aici. De-a lungul secolelor, Ohrid a fast ravnit de toate popoarele balcanice: vechii macedoni, romani, slavi, bizantini si otomani. In secolele IX-X, in aceasta zona a fost adoptat alfabetul slav, iar Sfantul Clement a pus aici bazele primei universitati slave si a creat alfabetul chirilic. Fiind unul dintre  cele mai importante orase crestine, Ohrid si-a Iasat amprenta in istoria artei, fiind locul unde s-a creat un nou tip de fresca Ia inceputul perioadei renascentiste. De asemenea, in zona au existat 365 de biserici ortodoxe (Sf. Clement, Sf. Sofia, Kaneo 1), precum si manastirea Naum, icoanele de aici find considerate cele mai reușite picturi religioase din balcani.

Mai mult de 50 de biserici sunt pe malul celui mai vechi lac din Europa- lacul Ohrid.
Statiunea Ohrid, cu peste 20.000 de locuri de cazare, este cel mai important centru turistic din Macedonia. In 1980 orasul si lacul au fost introduse pe lista patrimoniului mondial UNESCO.

Ziua I: Bucuresti – Sofia

Plecare din Bucuresti la ora 07.00 din fata Parcului Tineretului (vis a vis de Liceul Sincai). Sosire Sofia - tur de oras : Catedrala Alexandr Nevski, Bazilica Sf. Sofia, Monumentul Razboiului de independenta (grup statuar cu 4 statui ecvestre din care una il reprezinta pe Regele Carol I al Romaniei)Cazare in SOFIA - Hotel 3*.

Ziua II: Sofia - Skopje – Ohrid

Mic dejun. Plecare spre Skopje.  BONUS - Tur de oras Skopje : Tur panoramic al capitalei Macedoniei – Skopje. Sf. Klement – podul de piatra. Cazare in OHRID - Hotel 3*.

Ziua III: Ohrid

Mic dejun. Vizita Ohrid, itinerariul - teatrul antic, Poarta de Sus (unica intrare în orașul vechi care s-a păstrat până azi), cu o frumoasa priveliște a cetății vechi, urmând apoi biserica Sf. Maica lui Dumnezeu Perivleptos (unde se află Galeria de Icoane, renumită pentru exemplele extraordinare de artă bizantină). Traseul continuă spre cetatea țarului Samoil, de unde se poate admira panorama lacului Ohrid și întreaga rivieră, Plaošnik (unde se pot vizita mormântul Sf. Kliment și biserica restaurată de Sf. Pantelimon), bazilica creștină (cu mozaicuri deosebite ce datează din sec. IV-V) și biserica Sf. Iovan Kaneo (construită pe o stâncă a lacului, în apropierea unui mic sat pescăresc numit Kaneo).  Dupa amiaza puteti opta pentru urmatoarea excursie optionala: Excursie cu vaporasul şi Mănăstirea Sf. Naum PROGRAM (Croaziera va începe cu o plimbare de aproximativ o ora si treizeci de minute  de-a lungul coastei de sud de unde veți putea admira priveliștea grandioasă a orașului, puteți vedea reședința de vară a președintelui Tito din Iugoslavia (Josip Broz Tito- 1892-1980), Bay of Bones - muzeul pe apă (situl arheologic) și Biserica Naum din secolul al Xlll-lea. Tot de pe vapor puteti vedea Graniţa cu Albania (se afla la numai 400 de metri de mănăstire) și orașul albanez Pogradec. Odată ajunși la mănăstirea Sf. Naum se va face oprire unde  veți observa monumentul din lemn al sfântului, înconjurată de păuni ce se află la poarta principală a mănăstirii. În interiorul mănăstirii se afla biserica Sf. Arhangheli Mihail și Gavriil (secolul IX), moaștele Sfântului Naum (legenda spune că dacă pui urechea pe raclă vei auzi bătăile inimii acestuia).  Cazare in OHRID - Hotel 3*.

Ziua IV: Ohrid – Sofia - Bucuresti

Mic dejun. Timp liber pentru  cumpărături pana in jurul orelor 12.00. Plecare spre tara.

 

 TARIF = 170 EURO  

 

Tariful include: 3 nopti cazare: 1 n. la Sofia – Hotel 3* si 2 n. la Ohrid - Hotel 3* ; cazare cu mic dejun ; transport autocar licentiat curse internationale 3*  plecare din Bucuresti ; asistenta turistica pe intreaga perioada a sejurului ; insotitor de grup BONUS: TUR DE ORAS SKOPJE

Tariful nu include: asigurarea medicala de calatorie / storno ; excursiile optionale ; intrarea la obiectivele turistice ; alte cheltuieli personale

Spune-ti opinia

Nota: Codul HTML este citit ca si text!