Cod oferta: 0053
Disponibilitate: Activa
799.00 €/pers. 865.00 €/pers.

Cantitate

Icon Rezerva Acum
Informatii suplimentare

ITALIA DE NORD

Magia lacurilor si farmecul oraselor romantice

Milano – Lacul Maggiore – Lacul Como – Lacul Garda – Verona – Mantova – Muntii Dolomiti

Plecari: 25.05, 22.06, 19.07, 03.08, 28.08.2020

(8 zile/ 7 nopti)

_________________________________

Formate la sfarsitul ultimei ere glaciare, un loc de vacanta popular inca din vremea romanilor, lacurile din nordul Italiei sunt de o frumusete fermecatoare. La poalele muntilor Alpi ne intampina o explozie de culori mediteraneene, gradini cu camelii roz, leandri de un roz intens, lamai si palmieri luxurianti care strajuiesc lacurile azurii. Este imposibil sa nu fii cucerit. Adaugam un pic de istorie si arta vizitand orasele romantice Verona si Mantova si reteta unei vacante de neuitat este completa. 

 

PROGRAMUL CIRCUITULUI:

Ziua 1: BUCURESTI – MILANO – LACUL MAGGIORE (120 km)

Intalnire cu insotitorul de grup la aeroportul Henri Coanda (Otopeni) la ora 11:00 pentru imbarcare pe zborul companiei Blue Air spre Milano. Decolare la ora 13:15; sosire la ora locala 14:30 in Milano si transfer cu autocarul in oras, unde vom face o scurta oprire pentru vizitarea centrului istoric. Transfer cu autocarul spre lacul Maggiore, faimos datorita frumusetii sale maiestuoase si salbatice, dar si datorita insulelor Borromeo. Lacul este alimentat de raul Ticino ale carui izvoare se afla in Elvetia. Muntii Alpi adapostesc lacul si creeaza un climat bland si moderat care favorizeaza dezvoltarea unei vegetatii abundente si luxuriante. Cazare in apropierea malului lacului Maggiore, la hotel Lido la Perla Nera 3* - Stresa sau similar pentru grupurile din 22.06, 20.07, 03.08 si 28.08 si la hotel Villa Paradiso 3* - Meina sau similar pentru grupul din 25.05.

Ziua 2: LACUL MAGGIORE SI INSULELE BORROMEO

Mic dejun. Dimineata ne imbarcam pe vaporas pentru a vizita doua dintre cele mai frumoase insule de pe lacul Maggiore: Insula Bella si Insula Pescatori. Unele dintre insulele de pe lacul Maggiore se afla inca in proprietatea casei Borromeo, o familie aristocrata de bancheri si comercianti cu radacini in sec al XIV-lea. Pe insula Bella vom vizita frumosul palat Borromeo inconjurat de gradini impodobite cu fantani, statui, grote artificiale si plante rare. In continuare ne vom opri pe insula Pescatori (insula Pescarilor), singura insula locuita de pe lac care prezinta o atmosfera pitoreasca aparte, loc preferat de artisti, cu stradutele sale stramte si cladirile istorice. Dupa amiaza vom vizita doua dintre cele mai frumoase orasele de pe malul lacului Maggiore: Stresa si Verbania. Ne vom opri si la Villa Taranto (vizita optionala), a carei gradina botanica este renumita, cu 2500 de specii de plante din care multe sunt rare. Este posibila doar vizita gradinilor; vila nu se poate vizita in interior. Intoarcere la hotel si cazare.

Ziua 3: EXCURSIE OPTIONALA LA LACUL COMO (240 km)

Mic dejun. In aceasta excursie optionala va propunem descoperirea lacului Como care beneficiaza de cel mai variat peisaj dintre toate lacurile Italiei: orasele incantatoare, porturi micute si vile inconjurate de gradini exotice ce se succed pe malurile acestui lac prealpin. Ne vom opri mai intai in incantatorul oras Como, cel mai important si vizitat oras de pe malul lacului, situat in extremitatea sudica a bratului vestic. Dupa o vizita de o ora si jumatate in Como, continuam calatoria cu autocarul spre Bellagio, despre a carui locatie se spune ca este una dintre cele mai frumoase din Europa: pe un promontoriu, la confluenta celor trei brate ale lacului. In Bellagio vom avea timp liber pentru masa de pranz, urmata de un scurt tur pietonal si timp liber pentru a ne plimba pe stradutele pitoresti ale orasului. Dupa oprirea in Bellagio, ne vom intoarce cu autocarul la hotelul din zona lacului Maggiore.

Ziua 4: LACUL MAGGIORE – SIRMIONE, LACUL GARDA  (225 km)

Mic dejun. Dimineata parasim lacul Maggiore si ne indreptam spre cel mai mare lac din Italia, lacul Garda, considerat si unul dintre cele mai frumoase. Muntii Dolomiti adapostesc lacul de vanturile reci din nord si favorizeaza un climat bland si benefic. Ne vom opri pe malul lacului Garda pentru a vizita peninsula Sirmione, considerata perla lacului. Optional, plimbare cu vaporasul in jurul peninsulei Sirmione; de pe lac puteti vedea ruinele vilei romane care a apartinut poetului Catullus, cunoscuta sub denumirea de “Grotele Cattulo”. In centrul istoric al oraselului principala atractie pe care o putem vizita este Castelul Scaglieri, o fortareata impunatoare din evul mediu. Transfer si cazare la hotel Green Park 3* sau similar in Peschiera del Garda pentru plecarile din 25.05 si 22.06, la Apart-hotel Garda Sol 3* sau similar in Toscolano Maderno pentru plecarile din 20.07 si 28.08 si la hotel Bonotto 3* sau similar in Desenzano del Garda pentru plecarea din 03.08.

Ziua 5: EXCURSIE OPTIONALA IN MUNTII DOLOMITI (440 km)

Mic dejun. Excursie optionala de o zi in Muntii Dolomiti in zona Val Gardena. Dupa o calatorie de aproximativ doua ore si jumatate vom face prima oprire in pitoreasca statiune Ortisei situata la o altitudine de 1236 m. Inconjurata de varfuri muntoase, statiunea se afla pe lista patrimoniului UNESCO. Muntii Dolomiti au fost inclusi in patrimoniul UNESCO in anul 2009 datorita peisajelor foarte frumoase si diverse, cu versanti verticali, stanci abrupte si o mare densitate de vai lungi si adanci. Continuam traseul spre pasul Pordoi situat la o altitudine de 2239 m si ne intoarcem spre lacul Garda prin Val di Fiemme si statiunea Moena. Intoarcerea si cazare la hotel in zona lacului Garda.

Ziua 6: EXCURSIE OPTIONALA IN JURUL LACULUI GARDA (150 km)

Mic dejun. Excursie optionala pe malul vestic si cel estic al lacului Garda pentru a descoperi locuri, peisaje si orasele minunate precum Limone sul Garda cu livezile sale terasate de lamai, Riva del Garda situat in nordul lacului sau Malcesine situat pe un promontoriu dominat de Muntele Baldo. Peisajul oferit de Lacul Garda este spectaculos si diferit in diversele zone ale lacului. Intoarcere si cazare la hotel.

Ziua 7: VERONA SI MANTOVA (160 km)

Mic dejun. Azi va invitam sa descoperiti Verona, probabil cel mai romantic oras din Italia datorita povestii de iubire dintre Romeo si Julieta. Dar, Verona inseamna mult mai mult decat o poveste de iubire. Este un oras istoric fondat in secolul I i.Hr, ale carui perioade de maxima inflorire au fost sub conducerea familiei Scaglieri in sec. XIII – XIV si ca parte a Republicii Venetia in sec. XV - XVIII. Vom face un tur de oras pietonal in centrul istoric (aproximativ 2 ore) unde vom vedea cele mai importante atractii: casa Julietei, Piazza delle Erbe, Amfiteatrul Roman, malul raului Adige. Dupa amiaza vom vizita orasul Mantova, oras cu o istorie bogata, palate somptuoase care adapostesc capodopere si piatete insorite cu mici cafenele. Orasul a fost descris de scriitorul britanic Aldous Huxley ca fiind “cel mai romantic oras din lume”. Cea mai importanta perioada din istoria orasului este cea in care familia Gonzaga l-a condus si transformat in capitala culturala, artistica si muzicala din nordul Italiei. Mantova este inconjurat din trei parti de lacuri artificiale formate in secolul al XII-lea pe cursul raului Mincio, iar printre cele mai importante atractii se numara Palazzo del Te si Palazzo Ducale. Intoarcere la hotel si cazare.

Ziua 8: LACUL GARDA – MILANO – BUCURESTI  (190 km)

Mic dejun. Transfer la aeroportul din Milano Malpensa pentru imbarcare pe zborul companiei Blue Air cu decolare la ora 15:15. Sosire in Bucuresti la ora 18:30.

 

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ __ _ _ _ __ _ _ _

PRET/persoana (loc in camera dubla, taxe incluse):

865 EURO – plecare 25.05

890 EURO – plecare 22.06

845 EURO – plecari 19.07 si 28.08

940 EURO – plecare 03.08

 

Supliment camera single: 160 EURO / persoana (maxim 3 camere per grup)

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

 

 

SERVICII INCLUSE:

 • transport cu avionul Bucuresti – Milano si retur cu compania BLUE AIR;
 • 7 nopti cazare cu mic dejun la hoteluri de 3*, in camera standard, astfel: 3 nopti in zona lacului Maggiore si 4 nopti in zona lacului Garda;
 • transferuri cu autocarul la / de la aeroportul din Milano;
 • transport cu vaporasul pentru vizitarea insulelor Bella si Pescatori, pe lacul Maggiore;
 • biletul de intrare la Palatul Borromeo situat pe Insula Bella si vizita cu ghid local;
 • vizita de jumatate de zi (aproximativ 4 ore) in Stresa si Verbania, pe malul lacului Maggiore;
 • transport cu autocarul intre Lacul Maggiore si Lacul Garda;
 • vizita peninsulei Sirmione, situata pe malul Lacului Garda;
 • excursie de o zi la Verona si Mantova cu autocar si ghid local;
 • insotitor roman de grup;

·        taxele de aeroport (pot suferi modificari).

 

Nota: Taxele de aeroport incluse in pret sunt cele valabile la data lansarii programului, respectiv luna ianuarie, anul 2020. In situatia majorarii de catre compania aeriana a acestor taxe pana la data emiterii biletelor de avion (biletele se emit cu 7-14 zile inainte de plecare), agentia isi rezerva dreptul de a modifica pretul circuitului conform cu noile valori ale acestor taxe.

NU SUNT INCLUSE:

·        cateringul in timpul zborului;

·        biletele de intrare la obiectivele turistice (cu exceptia intrarii la Palatul Borromeo de pe Insula Bella care este inclusa);

·        taxele de oras/ statiune: intre 1-3 Euro/ persoana/ noapte - aceste taxe se achita direct la hotel;

·        excursiile optionale (Como, turul lacului Garda, Muntii Dolomiti);

 • alte mese decat cele mentionate in program;

·        asigurarea medicala de calatorie (optionala);

·        asigurarea storno (optionala), se incheie odata cu contractul de comercializare a pachetului de servicii turistice, in pachet cu asigurarea medicala de calatorie;

·        bacsisuri pentru prestatorii locali (ex: soferi, ghizi): 25 EURO/persoana – se practica in tarile vizitate, se achita la sosirea in tara de destinatie.

ORAR INFORMATIV DE ZBOR (ore locale):

Plecari 25.05, 22.06, 03.08:

Otopeni 13:15 – Milano 14:30                                                                  durata zborului: 2 ore si 15 minute

Milano 15:15 – Otopeni 18:30                                                                  durata zborului: 2 ore si 15 minute

 

Plecari 19.07 si 28.08:

Otopeni 13:45 – Milano 15:00                                                                  durata zborului: 2 ore si 15 minute

Milano 15:45 – Otopeni 19:00                                                                  durata zborului: 2 ore si 15 minute

 

PRETURI INFORMATIVE EXCURSII OPTIONALE:

§  Lacul Como: 90 Euro/ persoana. Pretul este valabil pentru minim 20 persoane participante si include: transport cu autocarul pentru intreg traseul, insotitor roman de grup, ghid local, biletul de vaporas Como-Bellagio-Cadenabbia. Nu este inclusa masa de pranz.

§  Turul Lacului Garda: 65 Euro/ persoana. Pretul este valabil pentru minim 20 persoane participante si include: transport cu autocarul, insotitor de grup roman si ghid local. Nu este inclusa masa de pranz.

§  Excursie in Muntii Dolomiti: 80 Euro/ persoana. Pretul este valabil pentru minim 20 persoane participante si include: transport cu autocarul, insotitor roman de grup si ghid local. Nu este inclusa masa de pranz.

GRUP MINIM:

25 persoane. Pentru grup 20-24 persoane, pretul se majoreaza cu 40 EURO/ persoana. Pentru un numar mai mic de 20 participanti pretul se recalculeaza sau circuitul se reprogrameaza. De asemenea, in cazul unui grup mai mic, agentia isi rezerva dreptul de a schimba compania aeriana sau hotelurile, cu pastrarea standardelor si cu informarea prealabila a turistilor inscrisi. Locurile confirmate suplimentar fata de grupul rezervat pot fi la un tarif mai mare (in functie de disponibilitatile la avion si cazare) si se supun unor reguli diferite de decomandare.

CONDITII FINANCIARE:

TERMENE DE PLATA:

l  20% din pretul pachetului turistic la inscriere;

l  60% din pretul pachetului turistic cu minim 60 zile inaintea plecarii;

l  20%  din pretul pachetului turistic cu minim 30 zile inaintea plecarii.

Procentul aferent primei plati sa va calcula in functie de momentul inscrierii. Daca inscrierea intervine cu mai putin de 30 zile inaintea plecarii, pachetul turistic se va achita integral.

In cazul nerespectarii termenelor de plata, Tour Operatorul isi rezerva dreptul de a anula rezervarea.

 

CONDITII DE ANULARE / PENALIZARI:

l  5% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face intre 120 zile - 91 zile inaintea plecarii;

l  20% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 90 zile - 61 zile inaintea plecarii;

l  50% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 60 zile - 46 zile inaintea plecarii;

l  80% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 45 zile - 30 zile inaintea plecarii;

l  100% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face cu mai putin de 30 zile inaintea plecarii.

 

IMPORTANT! Va reamintim ca incheierea unei Asigurari STORNO de calatorie poate acoperi pierderile financiare cauzate de anulare, contracarand efectul penalizarilor aplicate. Va recomandam sa uzati de acest mijloc de protectie financiara care acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei.

TRANSFERURI PRIVATE DIN PROVINCIE LA / DE LA AEROPORT (MINIM 2 PASAGERI):

20 EURO/adult /dus-intors si 10 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasul PLOIESTI, GIURGIU, URZICENI

25 EURO/adult/dus-intors si 10 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasul TARGOVISTE

30 EURO/adult/dus-intors si 15 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele SINAIA, PITESTI, ALEXANDRIA, BUZAU

35 EURO/adult/dus-intors si 15 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele PREDEAL, SLOBOZIA

40 EURO/adult

Spune-ti opinia

Nota: Codul HTML este citit ca si text!